Apie Įdegio tipus ir kiek laiko laikosi purškiamas įdegis?

Apie Įdegio tipus ir kiek laiko laikosi purškiamas įdegis?

Nesvarbu koks sezonas, daugelis nori tolygios ir įdegusios odos. Įdegusi oda asocijuojasi su jaunatviška ir, svarbiausia, sveika išvaizda. Tačiau, norint įdegusios odos, labai svarbu pasirinkti kokiu būdu šio efekto sieksite. Vieni lepinasi saulės spinduliais, kiti lankosi soliariumuose, o didžioji dalis – naudoja savaiminio įdegio priemones, kurios suteikia įdegį be jokios žalos.

Tiek saulė, tiek soliariumai yra itin kenksmingi odai, jie sukelia priešlaikinio senėjimo požymius bei prisideda prie hiperpigmentacijos atsiradimo, o ši padaryta žala, deja, bet nepataisoma. Todėl, mes skatiname mėgautis įdegiu saugiai.

Viskas apie savaiminį įdegį

Ne visi žino kas yra savaiminis įdegis ir kokį reikėtų rinktis. Pirmiausia, svarbu žinoti, kad tai odos priežiūros priemonė, kuri suteikia įdegio efektą, kuris dažniausiai ant odos išsilaiko iki 7 dienų, priklausomai nuo odos priežiūros. 

Šios priemonės veikdamos su oda, sukuria išryškėjančią spalvą, kuri atrodo tokia pati, lyg įdegus saulėje, ar soliariume. Savaiminio įdegio priemonių sudėtyje yra medžiagų, tokių kaip dihidroksiacetonas (DHA), kurie reaguodami su odos aminorūgštimis, sukuria odos spalvos pakitimą. Kyla klausimas ar tai nėra žalinga odai? Tikrai ne! Tai visiškai saugūs procesai, bet mes visuomet rekomenduojame rinktis švarios sudėties priemones, kurios būtų augalinės bei ekologiškos kilmės, tokiu būdu priemonės ne tik bus visiškai saugios odai, bet ir suteiks papildomų gerųjų savybių. 

Nemažai žmonių painioja kelias sąvokas, nes mano, kad tai yra vienas ir tas pats, tačiau, reiškia skirtingus dalykus. Padėsime išsiaiškinti – kas yra purškiamas įdegis, savaiminis įdegis ir dirbtinis įdegis.

Purškiamas įdegis

Šios rūšies įdegis gali būti 2 tipų – arba momentinis, kurį padegus ant odos matosi iš karto, bet plaunant odą, pilnai nusiplauna arba ilgalaikis, kurį padengus ant odos, efektas laikysis iki 7 dienų (priklausomai nuo gamintojo ir odos priežiūros). 

Kaip ir sako pavadinimas, tai yra purškiamas produktas, todėl jo formulė yra vandeninga ir reikia purkšti tiesiai ant odos bei išsklaidyti rankomis arba specialia įdegio dengimo pirštine. Purškiamas įdegis yra labai populiarius ir grožio salonuose, todėl, jeigu patys nenorite pabandyti pasidengti įdegio ant savo odos, galite apsilankyti grožio salonuose, kurie teikia šią paslaugą. Meistras visą darbą atliks už jus ir nepriekaištingai padengs kūno odą purškiamu įdegiu. Šias paslaugas ypač dažnai renkasi žmonės prieš svarbias progas, kuomet nori greito ir visiškai nepriekaištingo efekto. Tačiau, jeigu norite tai pasidaryti namuose, tikrai galite, tik turite įsigyti purškiamo įdegio priemonę.

Populiariausia purškiamo įdegio priemonė, kuri skirta naudoti namuose, yra iš Three Warriors prekės ženklo ,,Body Tan Water”. Tai purškiamas natūralus savaiminio įdegio vanduo, kuris palaipsniui suteikia odai gaivų, švytintį natūralų rusvą atspalvį, kurio intensyvumą galite reguliuoti patys. Priemonė purškiasi itin lengva dulksna, o įdegio efektas susiformuoja jau per 3 valandas. 

Savaiminis įdegis

Tai yra kita įdegio rūšis, kuri dažniausiai būna kremo, losjono ar putų pavidalu. Jo principas yra labai panašus į purškiamo įdegio, tik skirtumas tas, kad čia priemonė ne purškiama, o ant odos tepama. Pasirinkite norimos formos įdegį, jeigu nesate bandę arba turite itin šviesią odą, rekomenduojame rinktis kremą arba losjoną, nes jie suteikia švelniausią efektą, o putos dažnai turi intensyvesnį atspalvį. 

Pasirinktą priemonę reikėtų dengti ant švarios odos su rankomis arba specialia pirštine bei po nurodyto laiko, odą nuplauti. Svarbu visuomet skaityti kiekvieno produkto instrukcijas, kadangi tiek savaiminį, tiek purškiamą įdegį gali reikėtų nuplauti po skirtingo laiko, o kai kurių priemonių nuplauti iš viso nereikia. Todėl, sekite instrukcijas ir viską darykite jomis vadovaujantis. Savaiminio įdegio kremas arba losjonas ne tik odai suteikia įdegio efektą, tačiau, kartu odą intensyviai drėkina, minkština bei maitina. Tai yra kaip įprastas kūno kremas, bet su papildomu įdegio efektu. Klientų mylimiausias yra taip pat iš Three Warriors prekės ženklo „Gradual Tan“. Tai yra kaip įprastas drėkinantis kremas, kurio nereikia nuplauti, jis drėkina, maitina, bet kartu ir suteikia laipsniškai besiformuojantį įdegio efektą. Įdegis atrodo labai švelnus ir natūralus, todėl norint intensyvumo, kremą naudokite per savaitę tiek kartų, kol išgausite norimą efektą.

Dirbtinis įdegis

Tai kita įdegio rūšis, kuri ant odos ilgai neišlieka. Šį įdegį dažnai renkasi tam tikrų sričių profesionalai, pavyzdžiui, šokėjai, kultūristai ar kt., kai reikia iš karto matomo intensyvaus įdegio, bet nesinori, kad jis ilgai laikytųsi ant odos. Paprastai tariant, dirbtinis įdegis efektą suteikia nedelsiant jį padengus ant odos, bet odą nuplovus, jis iš karto dingsta. Kai kurie vadina tai „kūno makiažu“. 

Kas dienai šios priemonės nerekomenduotume rinktis, nes ji yra intensyvios spalvos, yra kiek sudėtingiau tolygiai padengti ant odos bei reikia būti atsargiems, kad nebūtų jokio kontakto su vandeniu ar kitais skysčiais. Jeigu ant odos pateks vandens, dirbtinis įdegis pradės valytis. Todėl, kuomet norisi ar svarbioms progoms, visuomet rekomenduojame rinktis savaiminio įdegio kremus ar putas arba purškiamą įdegį.

Kiek laiko laikosi purškiamas įdegis?

Purškiamo ar įprasto savaiminio įdegio laikymasis priklauso nuo kelių veiksnių. Pirmiausia, svarbu kaip paruošite odą įdegio dengimui:

  • 24-48val. iki priemonės dengimo odą turite kruopščiai nušveisti su šveitikliu. Rekomenduojame rinktis drėkinantį bei odos nedirginantį šveitiklį, kuris efektyviai nušveis, bet nesujautrins odos. Prieš įdegio dengimą svarbu pašalinti negyvas odos ląsteles ir nušveisti tas kūno zonas, kurios yra pašerpetojusios, išsausėjusios.
  • Po šveitimo odą svarbu nudepiliuoti, jeigu ant kūno bus plaukelių, įdegis gali pasidengti netolygiai ir neatrodyti natūraliai. Todėl, visada rekomenduojame užtikrinti, jog oda yra tolygi ir glotni.
  • Nepamirškite odos intensyviai sudrėkinti. 24val. iki įdegio dengimo odą gausiai sudrėkinkite riebesniu kremu, sviestu ar losjonu, o jeigu oda, ar tam tikros kūno zonos, yra ypač sausos, prieš pat įdegio dengimą tas vietas papildomai sudrėkinkite lengvu kūno losjonu. Leiskite jam pilnai susigerti ir denkite įdegio priemonę.
  • Norint tolygaus efekto, rekomenduojame įdegį dengti ne su rankomis, o su specialia  dengimo pirštine. Tokiu būdu užtikrinsite tolygų padengimą, išvengsite dėmių bei nesunaudosite per daug priemonės.

Laikantis šių rekomendacijų, įdegis ant odos ne tik pasidengs tolygiai, bet ir atrodys ypač natūraliai. Bet savaiminio įdegio laikymosi intervalai priklauso ir nuo dar kelių veiksnių:

  • Kokio norite efekto – jeigu odą nuprausite greičiau, nei pateikta instrukcijose, įdegio efektas bus švelnesnis, jei laikysite ilgiau, išgausite intensyvesnį.
  • Kaip prižiūrėsite odą po įdegio padengimo – svarbu oda rūpintis ir po įdegio padengimo, todėl turite odą drėkinti ir tai daryti kas dieną, renkantis lengvą kūno losjoną. Jeigu odą šveičiate, įdegis pasišalins greičiau, todėl rekomenduojame odą šveisti ne daugiau kaip 1 kartą per savaitę ir tai daryti su kuo švelnesniu, odos nedirginančiu šveitikliu.
  • Kokią priemonę pasirinkote – priemonės pasirinkimas turi labai daug įtakos. Jeigu pasirinkote labai natūralaus efekto savaiminio įdegio kremą, natūralu, kad jo efektas su kiekviena diena labiau mažės. Tačiau, jeigu rinksitės intensyvesnę spalvą suteikiantį produktą, jo efektas matysis bei laikysis ilgiau.

Rekomenduojame išbandyti skirtingas įdegio rūšis bei formas, kad atrastumėte tai, kas labiausiai patinka bei tinka jums. 

Add a comment

 (with http://)