Kaip pasirinkti tobulą įdegio kremą savo odos tipui

Kaip pasirinkti tobulą įdegio kremą savo odos tipui

Tikrai įmanoma turėti įdegusią odą ištisus metus, tam nebūtina kaitintis saulės spinduliuose ar lankytis soliariume. Tiek vienas, tiek kitas nors odai suteikia įdegį, tačiau, padaro itin stiprios žalos. Šiais laikais bene viskam yra sveikesnės bei geresnės alternatyvos ir tai galioja net su kūno ir veido įdegiu. Rinkoje kas metus vis labiau populiarėja savaiminio įdegio priemonės, kurios suteikia greitą įdegio efektą ir svarbiausia, nedaro jokio neigiamo poveikio odą, o priešingai, suteikia odą puoselėjančių savybių. 

Jeigu tokių priemonių dar neteko naudoti arba apie jas mažai žinai, pasidalinsime patarimais ir produktų rekomendacijomis, kurie tikrai nenuvils.

Įdegio kremų skirtumai ir rekomendacijos

Savaiminio įdegio priemonių tikrai yra visa gausa ir tarp jų pasiklysti yra labai lengva. Bet, kad būtų lengviau pasirinkti, pirmiausia, reikia žinoti kelis dalykus apie šias priemones. 

Svarbiausia žinoti, kad tai priemonės, kurios suteikia laikiną įdegio efektą, kuris dažniausiai ant odos išlieka 7 dienas, priklausomai nuo naudojamos priemonės ir odos priežiūros. Daugelis šių priemonių bijo, nes neva jos pasidengia netolygiai ir palieka oranžinį atspalvį, tačiau, tai yra vienas iš pačių didžiausių mitų. Prieš daug metų pirmieji savaiminio įdegio produktai tikrai tokį efektą palikdavo, bet dabar viskas yra patobulėja ir priemonės palieka tolygų bei natūralų įdegį. 

Savaiminio įdegio priemonės gali būti kelių tipų

- Laipsnišką efektą suteikiančios priemonės – tai savaiminio įdegio produktai, su kuriasi išgausite įdegio efektą tik palaipsniui, naudojant kelias dienas iš eilės ir įdegis iš lėto formuosis. Tokias priemones rekomenduojame žmonėms, kurie dar niekada  nėra bandę savaiminio įdegio priemonių ir baiminasi jas naudoti, nes renkantis laipsnišką įdegį, suklysti tikrai nėra įmanoma! Jas paprasta naudoti, efektas išgaunamas labai švelnus, nes jį patys kontroliuojate – kiek dienų iš eilės tepsite, tokį intensyvumą ir turėsite, todėl jeigu norite labai švelnaus efekto, naudokite vos porą kartų per savaitę, jeigu intensyvesnio, naudokite dažniau. Be to, laipsniškas įdegis labai tinka turimo įdegio palaikymui, pavyzdžiui, esate įdegę vasaros ar atostogų metu ar turite kūną nusipurškę purškiamu įdegiu ir nenorite turimo įdegio greitai prarasti, jo palaikymui naudokite laipsnišką įdegį.

- Momentinį, bet nuplaunamą efektą suteikiančios priemonės – tai priemonės, kurios labai praverčia tiems, kurie nenori turėti įdegusios odos, bet nori tokio efekto tik tam tikrais gyvenimo periodais, pavyzdžiui, svarbiomis progomis. Momentinį efektą suteikiančios savaiminio įdegio priemonės yra tos, kurias tepant ant odos, jau iš karto matosi ryškus įdegis. Ši priemonė įsigeria į odą ir atrodo ypač natūraliai, o kuomet eisite praustis, su dušo žele lengvai įdegis nusiplaus ir grįšite į savo įprastą odos toną. Nors šios priemonės labai patogios, tačiau turi ir minusų, kadangi reikia odą padengti labai atidžiai ir vengti bet kokio kontakto su vandeniu. Todėl, jeigu lauke lyja, esate prie vandens ar ruošiatės maudytis vandens telkinyje, to nerekomenduojame daryti, nes įdegis tarytum „nubėgs“ ir nusiplaus. 

- Iš karto įdegį suteikiančios priemonės, kurios išlieka ant odos – tai pačios populiariausios bei praktiškiausios savaiminio įdegio priemonės. Šios priemonės suteikia per kelias valandas išryškėjantį įdegio efektą ir kuomet išryškėja, odą reikia nuplauti, bet įdegis liekas. Paprastai tariant, per užtepta priemonė per kelias valandas atlieka savo darbą ir įsigeria į odą, todėl nuplovus pirminį sluoksnį, įdegis nedingsta, o lieka labai natūralus ir gražus efektas. Kiek laiko tokią priemonę laikyti ant savo odos ir po kiek laiko nuplauti, priklauso nuo naudojamos priemonės. Skirtingi gamintojai turi skirtingas rekomendacijas, todėl visuomet laikykitės gamintojo nurodytų instrukcijų. 

Galutinis efektas priklauso nuo odos paruošimo

Taip kaip jūsų savaiminis įdegis atrodys ir net kaip ilgai laikysis, priklauso nuo to, kiek įdėjote laiko ir pastangų į odos paruošimą. Deja, bet tik užtepti savaiminio įdegio nepakaks. Prieš dengiant įdegį odą turi būti paruošta ir rekomenduojame atlikti kelis svarbius žingsnius, norint turėti nepriekaištingą efektą:

  1. Ten kur dengsite įdegį, pasirūpinkite, jog oda būtų nudepiliuota. Jeigu odos paviršius bus netolygus, produktas gali negražiai pasidengti. Oda turėtų būti lygi, glotni, tuomet priemonė puikiai atliks savo darbą.
  2. 24-48 valandas iki savaiminio įdegio dengimo, odą nušveiskite su drėkinančiu šveitikliu. Tokiu būdu pašalinsite negyvas odos ląsteles ir užtikrinsite odos glotnumą. Nušveitus odą savaiminio įdegio priemonės ne tik lengviau dengsis, bet ir po dengimo atrodys kur kas natūraliau. Svarbu, kad nenaudotumėte labai grubių, su aštriomis granulėmis šveitiklių, kurie pažeis odos barjerą ir odą sudirgins. Odos tikrai nereikia peršveisti, tai darykite lengvais judesiais, su drėkinančiu šveitikliu bei ant sudrėkintos odos.
  3. 24 valandas iki įdegio dengimo, odą gausiai sudrėkinkite su losjonu, kremu ar sviestu. Jeigu oda bus stipriai išsausėjusi, tose zonose kur oda labai per sausa, įdegis nepasidengs gražiai. Ypatingą dėmesį skirkite toms zonoms, kurios laikomos probleminėmis vietomis – keliai, alkūnės ir čia kremo aplikuokite daugiau.
  4. Jeigu tam tikros kūno zonos yra ypatingai sausos, prieš pat dengiant savaiminį įdegį, tas zonas papildomai sudrėkinkite lengvu kremu ar losjonu, palaukite kol susigers ir denkite įdegį.
  5. Rekomenduojame aplikacijai naudoti specialią savaiminio įdegio pirštinę, kurios pagalba pasieksite visas kūno zonas, užtikrinsite, kad priemonės nenaudojate per didelio kiekio bei išsklaidysite tolygiai.
  6. Išsitepus įdegiu, rekomenduojame leisti įdegiui susigerti ir apsivilkti kuo laisvesnius drabužius.

Laikantis šių pagrindinių taisyklių bus gražus įdegis ir labai natūralus. 

Savaiminio įdegio priemonių rekomendacijos

Pasidaliname 5 klientų mylimiausiais produktais, kurie suteikia skirtinga ir itin gražų efektą, todėl atrasite tai, kas labiausiai tiks asmeniškai jums: 

  • Veido savaiminio įdegio tonikas iš Three Warriors „Face Tan Aqua Mist“. Tai yra kaip įprastas veido tonikas, kuris papildomai suteikia ir įdegio efektą. Ši priemonė yra purškiama ir suteikia įdegį palaipsniui. Jau po kelių valandų išryškėja pirminis efektas, o jeigu norisi įdegio intensyvesnio, naudokite kelias dienas iš eilės, o jeigu norisi vos pastebimo ir švelnaus – 2 kartus per savaitę. Šios priemonės nuplauti nereikia, naudokite kaip įprastą toniką, leiskite susigerti ir tuomet naudokite kitas įprastas odos priežiūros priemones.
  • Kūno kremas, norint švelnaus efekto iš Three Warriors „Gradual Tan“. Šis kremas yra idealus ir saugus būdas palaipsniui įgauti įdegio efektą, jį galima naudoti kasdien, pakaitomis arba kas savaitę, priklausomai nuo pageidaujamos spalvos intensyvumo. Iš pat pradžių priemonė suteiks labai lengvų, vos pastebimą efektą, o jeigu norite intensyvumo, naudokite kas dieną. „Gradual Tan“ priemonės išskirtinumas, jog jos nereikia nuplauti, nes tai yra kūno kremas, kuris papildomai suteikia įdegio efektą. 
  • Kūno putos, norint vidutinio efekto iš Azure Tan „Violet Base”. Šios kūno putos suteikia vidutinį įdegio efektą, bet jeigu laikysite ilgiau, galite išgauti ir tamsų efektą. Ši priemonė veikia greitai, nes įdegis pradeda matytis vos po 1 valandos, todėl, jeigu norite vidutinio efekto, nuplaukite kūno praėjus 1 valandai, o jeigu norite stipresnio efekto, palaikykite ilgiau. Su šia „Violet Base“ priemone galite patys koreguoti atspalvio intensyvumą, priklausomai nuo to, po kiek laiko kūną nuplausite. Kartu drėkina odą ir padeda neutralizuoti geltoną/auksinį odos atspalvį.  
  • Kūno putos, norint tamsaus efekto iš Azure Tan „Green Base Extreme Dark”. Tai yra taip pat kūno putos, tačiau jos suteikia intensyvų įdegio efektą, todėl labai tinka tamsesnei odai arba tai, kuri nori greito ir ryškaus efekto. Ši priemonė taip pat veikia jau per 1 valandą, todėl spalvos tamsumą galite reguliuoti patys ir jeigu nusiplausite priemonę anksčiau, turėsite švelnesnį efektą. Padeda neutralizuoti rausvą/raudoną odos atspalvį ir suteikia itin tamsaus alyvuogių atspalvio rudą įdegį.
  • Kūno putos, norint švelnaus arba vidutinio efekto iš Three Warriors „Self-Tan Mousse“. Tai inovatyvios, ypač lengvai naudojamos savaiminio įdegio putos, kurios greitai ir lengvai tepamos. Dėka išskirtinės formulės, putos iš karto suteikia rudą atspalvį odai, dėl kurios neįmanoma netolygiai padengti savaiminio įdegio ar palikti baltų ruožų, nes tiesiog akivaizdžiai matysis kur ir kaip padengėte įdegį. Šios putos klientų mėgstamos dėl to, nes tai yra viena iš universaliausių priemonių, kadangi su ja galima išgauti tiek švelnų, tiek tamsų efektą, priklausant nuo to, kiek laiko priemonę laikysite ant savo odos, prieš ją nuplaunant.

Add a comment

 (with http://)