Patarimai teisingai kasdieniai odos priežiūros rutinai

Patarimai teisingai kasdieniai odos priežiūros rutinai

Kas gi nenori sveikos, švytinčios ir tolygios odos, tiesa? Nors kai kurie gali pasigirti laimėtais genais, kurie suteikė odą, kurios spindesiui nereikia įdėti jokių papildomų pastangų, deja, taip pasisekė ne kiekvienam. Visi mes esame be galo skirtingi, todėl turime labai skirtingą tiek odą, tiek jos poreikius ir kai kuriems, reikia įdėti daugiau pastangų. Jeigu ir tu pilnai nesi patenkintas savo odos būkle ir nori ją pagerinti, bet nenori tam skirti per daug savo laiko, mes pasidalinsime patarimais, kurie padės efektyviai, bet greitai pasiekti norimų rezultatų.

Veido odos priežiūra prasideda ryte

Rytas yra pats svarbiausias dienos metas, kurio metu turite paruošti tiek savo organizmą, tiek odą dienoje laukiantiems iššūkiams. Visi žino, kad ryte yra labai svarbu išgerti stiklinę vandens, jog „pabudinti“ žarnyno veiklą bei suvalgyti subalansuotus pusryčius, jog dienos eigoje turėtumėte energijos, geros nuotaikos ir stipresnę emocinę būklę. Tad, panašiai ryte yra ir su mūsų oda – ją yra būtina paruošti dienai. Kiekvienam odos tipui, tiek ryto, tiek vakaro rutinoje, yra labai svarbios priemonės: prausiklis, tonikas, veido serumas, veido kremas, paakių kremas ir kt., tačiau, nebūtina jų naudoti visų, jeigu tam neturite nei laiko, nei noro.

Jeigu jūsų rytas yra kupinas skubėjimo, o kūnas sukaustytas dėl noro grįžti į lovą, stenkitės susidėlioti tokią ryto rutiną, kuri būtų trumpa, bet veiksminga. Tikrai nereikia ruošiantis dienai prie veidrodžio praleisti net keletą valandų, svarbiausia yra – odą nuprausti, sudrėkinti ir apsaugoti. Patys svarbiausi žingsniai ryte:

  • Veido prausimas su jūsų odos tipui tinkamu prausikliu;
  • Odos sudrėkinimas su veido toniku, tačiau, jeigu jam neturite laiko, galite iš karto naudoti serumą ir po jo veido kremą;
  • Odos apsaugojimas naudojant SPF apsaugą nuo saulės, kuri būtina net ir žiemos sezonu.

Laikantis šių 3 pagrindinių punktų ryte, jūsų oda bus paruošta dienai ir apsaugota nuo išorinio neigiamo poveikio, tokio kaip temperatūrų pokyčiai, neigiami UV saulės spinduliai, šaltis, tarša ir kt., o vakare oda reikėtų pasirūpinti labiau ir kaip kosmetologai sako „įdarbinti“ odą, naudojant aktyvesnius ingredientus (rūgštis, retinolį ir kt).

Pasidaliname trumpu, 5 patarimų gidu, ką kosmetologai rekomenduoja atlikti ryte, jog jūsų oda už tai jums padėkotų:

  1. Neprauskite odos su karštu vandeniu. Net jeigu labai norisi pasimėgauti karštu dušu ar vonia, veido negalima prausti su tokios pačios temperatūros vandeniu, kaip kūną. Tai itin stipriai sausina mūsų veido odą, žeidžia jos barjerą, išbalansuoja pH lygį ir net skatina odos sudirgimą ir jautrumą, kapiliarų trūkinėjimą. Veidą ryte prauskite su vėsiu arba dar geriau, šaltu vandeniu. Tai odos nežeis, o priešingai, ją atgaivins bei vėsus vanduo atbudins ir padės sumažinti turimus rytinius patinimus.Rekomenduojame odos prausimui rinktis švelnų, savo odos tipui tinkantį prausiklį. Geriausia rinktis gelinės konsistencijos prausiklius, nes jie yra ypač švelnūs odai ir jos nesausina bei nepalieka tempimo jausmo.
  2. Švelniai elkitės su savo oda. Net jei ir skubate, turite būti švelnūs su savo oda, ypač su paakių zona, nes ten oda yra pati ploniausia bei jautriausia. Prausiant ar tepant kremus, turite viską daryti švelniais ir lengvais judesiais, kurie odos netampys ir nedirgins. Ypač atkreipkite dėmesį į tai, kaip po prausimo nusausinate savo drėgną odą, jokiu būdu jos netrinkite, o lengvai nutapšnokite drėgmę. Tepant serumus bei kremus, juos denkite labai švelniais masažuojamaisiais arba tapšnojimo judesiais. Odos sausinimui po prausimo, rekomenduotina naudoti vienkartinį popierinį rankšluostį, kurį panaudojus reikėtų išmesti. Kelias dienas iš eilės naudojamas tas pats medžiaginis veido rankšluostis, kaupia bakterijas, kurios gali paskatinti odos bėrimų atsiradimą ir kitas neigiamas reakcijas. Ypač, jeigu jūsų oda yra ir taip linkusi į bėrimus, turite aknę, reikėtų rankšluostį keisti kas dieną, todėl paprasčiau yra naudoti vienkartinius popierinius rankšluosčius. 
  3. Jeigu ryte oda yra patinusi, naudokite vėsinančias priemones. Ryte dauguma žmonių atsikelia su patinusiu veidu, ypač paakiais, todėl tam padės veido prausimas su vėsiu vandeniu, tačiau, rekomenduojame paakių kremą arba veido kaukę laikyti šaldytuve. Rytais, kol ruošiatės, galite pasimėgauti paakių kauke, palaikytą šaldytuve, kuri ne tik drėkins ir pasirūpins veido oda, bet ir vėsuma sumažins odos paburkimą. Taip pat, veido kremas, kuris yra gelinės konsistencijos, gali būti laikomas šaldytuve. Tai padės suteikti dar geresnį poveikį ir atbudins veido odą.Mūsų klientai itin mėgsta veido toniką, kuris yra su vatos diskeliais ir ne tik drėkina, bet ir suteikia vėsinantį poveikį, kuris ypač malonus ryte. Šis vėsinantis tonikas „First Cooling Pad“ tinka net labai jautriai odai, nes ją ramina, sudrėkina ir puikiai paruošia odą bei galite naudoti net kaip veido kaukę.
  4. Naudokite priemones ant drėgnos odos. Jeigu bijote, jog naudojamos priemonės ryte nespės susigerti į veido odą ir paliks lipnumą, riebumą ir dėl to dengsis prastai makiažas, priemones naudokite ant drėgnos odos. Veido odos priežiūra prasideda nuo odos prausimo, todėl po jo odą rekomenduotina sudrėkinti toniku ir kol ji nuo toniko drėgna, iš karto tepti serumą. Tačiau, jeigu toniko nenaudojate, galite po odos prausimo odos nenusausinti, o iš karto tepti veido serumą ir jį įtapšnojus, nieko nelaukiant tepti veido kremą. Priemonės, kurios naudojamos ant drėgnos odos veiks kur kas kokybiškiau, nes veikliosios medžiagos bus nuneštos į gilesnius odos sluoksnius, bei drėgmė padės priemonėms susigerti kur kas greičiau, be jokio palikto lipnumo.Ypač skubantiems, rekomenduojame ryte rinktis lengvos, gelinės konsistencijos priemones, nes jos susigers kur kas greičiau. O vakaro rutinai priešingai - galite rinktis turtingesnės konsistencijos kremus ar serumus, kurie užtikrins gilesnį maitinimą ir odos atstatymą. 
  5. Nenaudokite stipriai aktyvių ingredientų, o fokusuokitės į drėkinimą. Bene didžiausia klaida, kuomet tiek ryte, tiek vakare odai yra skiriama per daug darbo ir pasitelkiamos stiprios rūgštys ar kiti aktyvūs ingredientai. Svarbu suprasti, kad oda nuolatos negali būti įdarbinta ir jai reikalingas poilsis. Todėl, rekomenduotina ryte naudoti tik odą drėkinančias priemones – veido serumas su hialurono rūgštimi, kuris užtikrins ilgalaikį odos drėkinimą, drėkinantis veido kremas, SPF apsauga, o vakare įtraukti norimas rūgštis (AHA, PHA, BHA, vitaminas C, pieno rūgštis ar kt), retinolį ir kt. Be to, ryte naudojant rūgštis yra tikimybė sukelti odos sudirgimus, tokius kaip: paraudimus, pigmentinių dėmių atsiradimą, raudonį, nes ne visos rūgštys teigiamai reaguoja į saulę. Todėl, aktyvias medžiagas naudokite vakare, o ryte drėkinkite savo odą.

Pats populiariausias drėkinantis veido serumas yra iš The Organic Pharmacy prekės ženklo, kuris nors ir stipriai drėkina, nei kiek neriebina, iš karto susigeria ir įrodyta, kad net 30% sumažina raukšles, 43% raukšlių paviršių ir 37% raukšlių ilgį. 

Veido serumas – ryte ar vakare?

Dažnai sulaukiame klausimo apie odos priežiūros priemones kada ir ką naudoti ir vienas iš labiausiai pasitaikančių klausimų „ar ryte būtinai reikia naudoti serumą?“. Atsakymo vieno ir trumpo nėra, nes viskas priklauso nuo jūsų odos tipo, būklės ir odos poreikių.

Tačiau, yra rekomenduotina ryte naudoti būtent drėkinantį veido serumą, kuris padės sudrėkinti giliuosius odos sluoksnius, tokiu būdu apsaugant odą nuo drėgmės praradimo, kas iššaukia dehidrataciją, išryškėjusias raukšleles ir kt., o po serumo naudoti kremą. Veido kremas, sudrėkina paviršutinį odos sluoksnį, tokiu būdu, naudojant tiek serumą, tiek kremą, jūsų oda bus drėgme aprūpinta visapusiškai. Vakaro rutinoje serumas taip pat yra reikalingas ir netgi labai svarbus, tik čia galite rinktis ne drėkinantį, o kitos paskirties serumą, pagal jūsų odos problemą. Jeigu jūsų oda:

Praradusi skaistumą, yra papilkėjusi – rinkitės vitamino C serumą

Turi pigmentinių dėmių, netolygus paviršius – rinkitės retinolio serumą

Yra bėrimų, randelių – ypač tiks rūgštys, tokios kaip pieno, glikolio, AHA

Visuomet reikėtų rinktis kokybišką kosmetiką ne tik pagal odos tipą, bet ir odos problemą, nes tik pagal paskirtį naudojama priemonė, suteiks norimą poveikį. 

Add a comment

 (with http://)