Veido odos priežiūros rutina pagal odos tipus

Veido odos priežiūros rutina pagal odos tipus

Atrasti tinkamą ir tikrai veiksmingą odos priežiūros rutiną, nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Tam reikia, pirmiausia, žinoti tikslų savo odos tipą, odos būklę ir žinoti kaip naudoti bei derinti tarpusavyje skirtingus odos priežiūros produktus. Jeigu nežinote nei savo odos tipo, nei kokios priemonės yra tinkamos, padėsime tai išsiaiškinti.

Kaip pasirūpinti veido oda, jog ji būtų sveika?

Odos priežiūros produktai nėra sveikos odos pagrindas, svarbiausią vaidmenį atlieka jūsų gyvenimo būdas. Kiekvienas žino, jog tai kas vyksta mūsų viduje, atsispindi mūsų išvaizdoje. Todėl jeigu prastai miegate, mityba yra nesubalansuota, kurioje trūksta vaisių, daržovių, patiriate daug streso ir turite žalingų įpročių, tokių kaip rūkymas, alkoholio vartojimas, tik odos priežiūros priemonės nepadės.

Norint tinkamai pasirūpinti veido oda, turite atkreipti dėmesį į savo kasdienius įpročius ir juos pradėti keisti. Jeigu oda yra pavargusi, beriama, jautri, pabandykite 14 dienų laikytis šių rekomendacinių gairių ir stebėti ar keičiasi odos būklė:

  • Nevartokite arba kuo labiau sumažinkite pieno produktų vartojimą;
  • Gerkite daugiau vandens, rekomenduojama per dieną suvartoti iki 2 litrų nesaldintų skysčių, tačiau, didžiąją jų dalį turi sudaryti tyras vanduo;
  • Susitvarkykite miego rėžimą ir kas naktį, net ir savaitgaliais eikite miegoti tuo pačiu metu bei stenkitės išmiegoti ne mažiau nei 7-8 valandas;
  • Atsisakykite saldumynų ir nesveikų užkandžių;
  • Kas dieną bent 10 minučių skirkite aktyviai veiklai (sportas, pasivaikščiojimas ar kt);
  • Bandykite atrasti būdus, kurie padės mažinti stresą – išbandykite jogą ar meditaciją, užsiimkite mėgstama veikla, tačiau, jeigu streso kiekis yra itin didelis, su kuriuo nežinote kaip tvarkytis, kreipkitės į psichologą;
  • Pasidarykite kraujo tyrimus, nes dažnai odos problemos atsiranda dėl tam tikrų medžiagų trūkumo organizme.

Laikantis šių rekomendacijų, kartu turite atkreipti dėmesį ir į naudojamas odos priežiūros priemones bei dekoratyvinės kosmetikos priemones, jeigu tokias naudojate. Kokias priemones naudoti veido odai priklauso nuo odos tipo. Tam, kad būtų lengviau atskirti savo odos tipą, pasidaliname kokie yra būdingi požymiai, kiekvienam odos tipui. Odos tipai yra tik 4:

  1. Sausa oda – jaučiamas nuolatinis sausumo ir net odos tempimo jausmas, odą yra sunku sudrėkinti, net ir gausiai tepant stipriai drėkinančių priemonių. Sausai odai būdingi matomi šerpetojimai, pleiskanojimas, išryškėjusios raukšlelės. Oda atrodo pilka, neelastinga, jai trūksta švytėjimo. 
  2. Normali oda – tai oda, kuri yra subalansuota ir nėra nei per sausa, nei per riebi, o yra – normali. Šiam odos tipui yra svarbus drėkinimas, nes per mažai drėkinama oda, gali tapti dehidratuota, todėl svarbu užtikrinti, kad oda yra kas dieną aprūpinta drėgme. 
  3. Mišri oda – tai pats dažniausias odos tipas, kurį turi didžioji dalis Lietuvos gyventojų, mišrų tipą sudaro du kiti odos tipai, todėl mišri oda sudaryta iš riebaus ir sauso odos tipo. Vadinama „T zona“ yra riebi, todėl kakta, nosies sritis ir smakras dienos eigoje pradeda išskirti riebalų, todėl atsiranda odos blizgėjimas, o likusi oda yra sausa ir linkusi dehidratuoti. Turint mišrią odą, yra labai svarbu palaikyti jos drėgmės ir riebalų išsiskyrimo balansą, todėl ypač svarbu tinkamai drėkinti ir odos per daug neišsausinti, naudojant odą sausinančius produktus. 
  4. Riebi oda – šis tipas yra panašus į mišrų, tik oda yra ne zonomis, o visa riebi. Tokiai odai būdingi bėrimai, matomos ir užsikimšusios poros, o dienos eigoje oda gausiai blizga ir ją norisi matizuoti. Svarbu naudoti riebiai odai skirtas priemones, kurios balansuos odą ir jos nesausins, nes per daug sausinama oda, pradeda dar daugiau išskirti riebalų. 

Daugelis neskiria odos tipo, nuo odos būklės, nes tai nors atrodo panašūs, net iš tiesų yra skirtingi dalykai. Odos būklė yra laikina odos tam tikra būsena, kuri išnyksta, o su odos tipu gimstame ir jis toks pat lieka visada, nes keičiasi tik odos būklė. Dažniausiai pasitaikančios odos būklės gali būti:

  1. Odos sujautrėjimas 
  2. Probleminė oda su intensyviais bėrimais
  3. Dehidratacija
  4. Odos skaistumo praradimas ir papilkėjimas

Kokias priemones naudoti veido odai, pagal odos tipus

Žinant savo odos tipą bei turimą būklę, reikėtų kruopščiai atsirinkti odos priežiūros priemones, kurios spręs turimas problemas bei subalansuos odos tipą. Pasidaliname po kelis perkamiausius produktus, kurie tiks skirtingiems odos tipams.

Produktai sausai veido odai

Odai svarbus gilus drėknimas bei maitinimas, todėl odą prauskite su drėkinančiu prausikliu, tam tinkamiausias pasirinkimas būtų Cell Fusion C „Post α pH-Balancing Gel Cleanser“, kuris yra tirštas gelinis prausiklis, bet susiliejęs su vandeniu gausiai putoja bei švelniai ištirpdo makiažo likučius ir nešvarumus, tuo pačiu suteikdamas drėgmės odai. Padeda išvengti odos tempimo jausmo nusiprausus veidą, todėl sausa oda nėra dar labiau sausinama.

Norint odą stipriai sudrėkinti, kas dienai rinkitės kremą, kuris yra praturtintas peptidais ir hialuronu. Cell Fusion C maitinantis ir kartu drėkinantis kremas „Laser Rejuvenation Cream“ suteikia net 72 valandų drėkinantį poveikį. Tai odą atstatanti priemonė, nes sudėtis praturtinta 5 peptidų kompleksu, atstato odos barjerinę funkciją, kad oda vėl galėtų normaliai funkcionuoti ir pašalina odos tempimo jausmą.

Produktai normaliai veido odai

Normalios odos priežiūrai yra svarbiausia drėkinimas, todėl rinkitės lengvos konsistencijos kremą, kuris sudrėkins net giliuosius odos sluoksnius. Šis Cell Fusion C „Aquaporin Cream“ yra tinkamas tiek sausai, normaliai, tiek mišriai odai, nes nors giliai drėkina, odos neapsunkina ir neriebina. Laipsniškai drėkinanti sistema su 7 skirtingų molekulių hialurono rūgštimis suteikia ilgalaikį drėkinimą, kartu odą efektyviai ramina ir minkština. 

Pats populiariausias hialurono rūgšties veido serumas „Hyaluronic Acid 0.2%“ iš The Organic Pharmacy tinka visiems odos tipams, tačiau, itin rekomenduojamas sausai ir normaliai veido odai. Tai klinikiniais tyrimais patvirtintas intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties veido serumas, kuris intensyviai drėkina odą, tinka visiems odos tipams. Įrodyta, kad net 30% sumažina raukšles, 43% raukšlių paviršių ir 37% raukšlių ilgį ir 22% padidina drėgmės kiekį odoje.

Produktai mišriai veido odai

Veido tonikas iš Cell Fusion C „Pore Tox Pad“ bus pati tinkamiausia priemonė, nes šis tonikas ne tik atstato odos pH lygį, bet ir odą drėkina, ramina ir sutraukia poras. Įrodyta, kad po vieno panaudojimo, momentiškai sutraukia poras net 35.8%, todėl ypač tinka turintiems mišrią ir riebią odą. 

Odos drėgmės palaikymui, rinkitės lengvos, gelinės konsistencijos kremus, kurie neapsunkins veido odos. Ypač tinkamas Acwell „Real Aqua Balansing Cream“, kuris yra galingas drėkinamųjų maistinių medžiagų ir tokių elementų kaip Omega 3 ir Omega 6 mišinys, kuris maitina odą. Šis veido kremas sukuria tankų drėgmės barjerą, kuris apsaugo odą nuo vandens netekimo ir išlaiko ją švelnią, kas labai svarbu mišrios odos priežiūrai.

Produktai riebiai veido odai

Riebi oda ne tik išskiria gausų riebalų kiekį, bet dažnai turi polinkį į bėrimus bei užsikimšusias poras, todėl šiam odos tipui itin yra tinkamos rūgštys. The Organic Pharmacy „Four Acid Peel“ serumas yra odos nedirginantis serumas su 4 skirtingomis rūgštimis – glikolio, pieno, citrinų ir vyno. Nors tai rūgštinis serumas, bet jis tinkamas net ir jautriai odai. Jis švelniai šveičia odą bei ją skaistina, teigiamai veikia spuogelius, regeneruoja odą, skaistina ir kartu drėkina.

Net jeigu oda ir blizga, drėkinti ją būtina, todėl rinkitės gelinį lengvą kremą. Klientų pats perkamiausias kremas yra iš Cell Fusion C „Moisture Gel Oint“, kuris yra būtent skirtas riebiai odai. Lengva konsistencija akimirksniu įsigeria į veido odą, nepalieka lipnumo, o sukuria natūraliai matinę odos išvaizdą, ją tuo pačiu drėkinant. Kremas atstato odos pusiausvyrą tarp drėgmės ir riebalų išsiskyrimo lygio bei pagerina bendrą odos būklę, jis padeda išvengti odos problemų, susidarančių dėl drėgmės trūkumo ir riebalų pertekliaus, kas taip pat iššaukia nuolatinį riebios odos problemų pasikartojimą.

Add a comment

 (with http://)