SOS: niekaip nerimsta odos niežėjimas?

SOS: niekaip nerimsta odos niežėjimas?

Odos niežėjimas gali varginti bet kuriuo paros metu, bet kurią lytį, bet kuriame amžiuje. Vienkartinis niežulys gal ir būtų praleistas pro akis, bet ką daryti, kai odą kasytis norisi nuolat?  

Ar odos niežėjimas ir niežulys yra tas pats?

Skamba panašiai, ir iš tiesų šios sąvokos yra susijusios, tačiau odos niežėjimas ir niežulys nėra tas pats. 

Odos niežėjimas yra atsakas į dirgiklį. Tai fiziologinis pojūtis, sukeliantis norą kasytis. Niežėjimas gali būti lokalus, tik tam tikrose kūno vietose. Taip pat gali varginti ir viso kūno odos niežėjimas. Manoma, kad odos sausumas ir niežėjimas gali turėti tiesioginių sąsajų. 

Niežulys yra odos niežėjimo ir kasymosi pasekmė. Besikasant, oda dar labiau sudirgsta, tampa jautri, parausta, gali būti matomi įbrėžimai ar kupolo formos papulės. Tokią odą dar labiau niežti, ir taip patenkama tarsi į užburtą ratą. 

Odos niežėjimas: sprendimai 

Išoriniai dirgikliai. Kai vargina odos niežėjimas, pirmiausia rekomenduojama pašalinti jį sukeliančią priežastį. Tai gali būti ir drabužių pakeitimas, vengiant audinių, kurie gali dirginti. Taip pat pravartu peržiūrėti kosmetikos krepšelį – galbūt jame yra odą dirginančių priemonių. 

Temperatūros pokyčiai. Sausa oda gali jautriau reaguoti ir į temperatūros pokyčius: dažnai jį dehidratuoja žiemą, kai oras patalpose išsausėja. Šildomose patalpose, esant jautriai, sausai odai, vienas iš sprendimų gali būti oro drėkintuvas. Visais atvejais, kad ir kokia būtų odos niežėjimo priežastis, pravartu pirmiausia ne kasytis ir taip dar labiau sudirginti odą, o stengtis ją nuraminti ir sudrėkinti. 

Ką daryti? Medicininės paskirties priemones ir prietaisus kurianti kompanija Boderm siekia pagerinti žmonių gyvenimo kokybę. Boderm dušo gelis POLICALM™ padeda nuslopinti odos niežulį ir pleiskanojimą, pašalinti negyvas odos ląsteles, taip pat drėkina odą. Unikali gelio formulė praturtinta pantenoliu, betainu, bisabololiu, šlapalu, alijošiaus, alyvuogių bei ramunėlių ekstraktais, vitaminu E ir alantoinu.

Boderm kremas POLICALM™ pasižymi sudirgusią, perštinčią odą raminančiu ir niežulį malšinančiu veikimu. Sudėtyje gausu azuleno, a-bisabololio (gaunamo iš ramunėlių), šlapalo, polidokanolio, medetkų, kokosų aliejaus, alavijų, pantenolio ir mentolio. Mentolis gaiviai vėsina ir suteikia komforto jausmą. 

Visos Boderm priemonės, galinčios padėti, kai vargina odos niežėjimas – čia

Add a comment

 (with http://)