Kokie vitaminai odai reikalingiausi?

Kokie vitaminai odai reikalingiausi?

Sveika ir subalansuota mityba yra pagrindinis veiksnys, siekiant turėti švarią ir skaisčią odą. Prie jos pridėjus kokybišką, gilų 8 valandų miegą ir bent pusvalandį kasdienio sporto gryname ore, įmanoma turėti nepriekaištingai atrodančią išvaizdą be didelių papildomų investicijų. 

Mankštų yra Youtube, kokybiškam miegui bent valandą prieš gulant rekomenduojama išjungti ekranus. O kokie vitaminai odai reikalingiausi su kasdieniu maistu? Apžvelgiame pagrindinius. 

Karotinoidai – pagrindiniai vitaminai odai

Geriausi maisto papildai odai neatsiejami nuo vitamino A. Kaip ir pirmoji abėcėlės raidė, taip ir šis vitaminas – yra pirmasis, ir bene svarbiausias, grožio vitaminų sąraše. Vitaminas A sudarytas iš dviejų tipų: retinoidų ir karotinoidų. Žmogaus kepenys abu juos organizme paverčia retinoliu. 

Itin svarbus karotinoidas – astaksantinas. Jis keliasdešimt kartų stipresnis už vitaminą C. Astaksantino daugiausiai mikrodumbliuose, ir būtent jo pigmentas flamingams ir lašišai suteikia rausvą spalvą. Norėdama su maistu gauti kuo daugiau astaksantino, vartok lašišos ir jūrų gėrybių. 

Raudonuose vaisiuose ir daržovėse gausu karotinoido – likopeno. Likopenu praturtinta mityba gali turėti teigiamą poveikį aknės paveiktai, riebiai odai, taip pat šis antioksidantas svarbus priešlaikinio odos senėjimo prevencijai. 

Ar augalai veikia kaip vitaminai odai? 

Kokybiški maisto papildai odai sudėtyje gali turėti tokių augalų, kaip liucernos ar vingrūnė, kitaip žinoma spirulinos vardu. 

Taip pat yra naudingi augalai, kurių su kasdiene mityba gauti kebliau. Vieni tokių – varnalėšos. Iš Azijos kilusi gotu kola, kitaip dar žinoma, kaip azijinė centelė, rytuose tūkstantmečius plačiai naudojama kaip daržovė ir vaistažolė. Vakaruose jos populiarumas sparčiai didėja. Mokslininkai gotu kola tyrimams teikia daug vilčių.

Ar odai reikalingi mineralai? 

Vitaminai odai, kurių sudėtyje yra cinko ir seleno, gali padėti palaikyti tinkamą odos, plaukų ir nagų būklę.

Prie ko čia probiotikai? 

Vitaminai odai sudėtyje gali turėti ir pagrindinių probiotikų – laktobakterijų ir bifidobakterijų. 

Probiotikai yra gerieji maži mikroorganizmai, naudingi ne tik virškinimui, bet ir visam organizmui. Jų yra ne tik žarnyne, bet ir skirtinguose organuose, taip pat – ant odos. 

Probiotikų veikla gali sutrikti dėl netinkamos, skurdžios mitybos, taip pat vartojant stiprius vaistus, patiriant didelį stresą. Veido odos apsauginis barjeras gali sutrikti ir dėl aplinkos užterštumo, agresyvių kosmetikos priemonių. 

Vitaminai odai, sukurti fitoterapeuto  

Maisto papildas „CLEAR SKINKartais atsitinka taip, kad nuo mūsų priklausantys ir nepriklausantys veiksniai įtakoja odos būklę. Amžius – tiek jaunas, tiek vyresnis, stresas, netinkama mityba – visi pokyčiai pirmiausia matosi veido odoje. 

Viridian maisto papildai odai Clear Skin Complex sukurti bendradarbiaujant su dietologu, fitoterapeutu Dale Pinnock. Šis vitaminų odai kompleksas specialiai sukurtas iš augalų, pagrindinių mineralinių medžiagų, riebaluose tirpių karotinoidų ir probiotikų. 

Clear Skin Complex vitaminai odai tinkami vartoti nuo 12 metų. Rekomenduojama naudoti kartu su omega rūgščių gausiu Organic Clear skin Omega oil maisto papildu. Maisto papildas „100% Organic Clear Skin Omega Oil“

Ar šiandien jau valgei visų spalvų daržovių? Visi vitaminai odai

Susiję produktai:

Add a comment

 (with http://)