Saulė, aknė ir SPF apsauga

Saulė, aknė ir SPF apsauga

Pasiilgai saulės? Mes – irgi. Saulė yra puikus vitamino D šaltinis, taip pat skatina organizmą gaminti laimės hormoną seratoniną. Šiluma taip pat spartina kraujotaką. Vieni pliusai, tiesa? 

O bet tačiau. Tavo odai itin reikalinga SPF apsauga. Štai, kodėl. 

Pirmiausia, spartindama kraujotaką, šiluma skatina ir prakaitavimą. Prakaitas, susimaišęs su ant odos esančiais teršalais – puiki terpė p.acne bakterijoms plisti.  Išeitis – pavėsis, švariai nuvalyta oda ir priemonė su SPF apsauga.  

Antra, gali pasirodyti, kad saulės bučiniai sausina spuogelius. Tai tikrai tiesa. Tačiau kartu su spuogeliais, sausėja ir visa oda. Apsauginį odos barjerą pažeidžiantys UVA ir UVB saulės spinduliai skatina riebalines liaukas gintis nuo sausros gaminant dar daugiau riebalų. Išeitis – priemonė su SPF apsauga.  

Trečia, saulės spinduliai taip pat gali išprovokuoti specifinę aknės formą – Acne Aestivalis, labiau žinomą kaip Maljorkos aknė. Tokia UVA spindulių pažeista oda gali pasidengti mažais, mazgelius primenančiais spuogeliais ir raudonais kauburėliais. Išeitis – priemonė su SPF apsauga. 

Džiugina faktas, kad žmonės tampa sąmoningesni ir kasmet vis aktyviau saugosi saulės galimos sukelti žalos, naudodami priemones su SPF apsauga. Palyginimui, 2008-aisiais metais kremus su SPF apsauga naudojo 67 proc. amerikiečių, o 2020-aisiais – jau 73,7 proc. Daugiau apie atliktą tyrimą gali pasiskaityti čia

Priemonių, saugančių nuo žalingų saulės spindulių, yra ne viena. Turinčios riebią, mišrią, probleminę, į aknę linkusią odą turėtų ieškoti kremo, kurio sudėtyje – mineraliniai filtrai, kadangi tik jie apsaugo ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių. Mineraliniai filtrai atspindi UV spindulius, visiškai neįsigerdami į epidermį, nealergizuodami ir nedirgindami odos. 

Kitas punktas, į ką vertėtų atkreipti dėmesį, yra kremo nekomedogeniškumas, t.y. priemonės sudėtinės dalys neturėtų kimšti porų. 

Trečia, pravartu išsirinkti priemonę, sukurtą specialiai riebiai, mišriai, probleminei odai. Clear Sunscreen SPF 48/PA+++ sudėtyje – trigubas rūgščių (AHA, BHA, PHA) kompleksas ir 100 % mineralinė apsauga nuo saulės, o kremo nekomedogeniškumas patvirtintas tyrimais. Be to, Clear Sunscreen SPF 48/PA+++ ypatingas dar ir tuo, jog prisitaiko prie odos atspalvio, suvienodina jos toną ir lengvai maskuoja paraudimus. 

Daugiau saulės kosmetikos – čia. 

Add a comment

 (with http://)