TAIP ir NE kosmetikos sudėtyje: aknės priešai ir draugai

TAIP ir NE kosmetikos sudėtyje: aknės priešai ir draugai

Mišri, riebi, probleminė oda reikalauja atidžios kasdienės priežiūros, tačiau visos pastangos gali nueiti perniek, jei naudosi veido odą sausinančias ar poras kemšančias priemones. Taigi, jei turi į spuogelius ar išsiplėtusias poras linkusią veido odą, atkreipk ypatingą dėmesį, kokia kosmetikos sudėtis. 

Netgi specialiai riebiai odai skirtas prausiklis gali pridaryti daugiau žalos, nei naudos, jei jo ingredientai sausina, dirgina odą, kemša poras (yra komedogeniški). 

Priešus atpažink pirmiausiai, tad pradedame: ingredientai, kuriems turėtum tarti didžiausią NE

Šie alkoholiai. SD Alcohol 40, SD Alcohol 39-C, Denatured Alcohol, Ethanol, Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol. Išvardinti alkoholiai itin sausina odą, pažeidžia apsauginį odos barjerą, kol galop oda, gindamasi nuo sausros, pradeda dar labiau riebaluotis. 

Silikonai. Cheminiai junginiai ant odos formuoja dirbtinę plėvelę ir sukuria sveikesnės, lygesnės odos iliuziją, o tuo pačiu – kemša poras. Svarbu žinoti, kad silikonas itin atsparus vandeniui ir orui, todėl tokias priemones sunku nuplauti, o odai sunku kvėpuoti.

Kvapiosios medžiagos, dažikliai (fragrance, perfume, geraniol, linalool, D & C Red # 17, D & C Red # 21, D & C Red # 3, D & C Red # 30, D & C Red # 36). Visi jie stipriai kemša poras. Red dažikliai itin dažni skaistaluose - galbūt tai paaiškina, kodėl kai kurias kankina aknė žandų srityje. 

Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate (SLS, SLES). Tai cheminiai junginiai – tirštikliai ir putokšliai, itin dažnai sutinkami šampūnuose, prausikliuose. Tas gausus putojimas priemonėse gali būti būtent SLS ir SLES dėka

Talkas (talc). Nors ir natūraliai gaunamas iš gamtos, talkas į kosmetikos gaminius dažnai patenka su itin toksiškomis asbesto priemaišomis, kurių ištyrimas pasaulyje vis dar nėra griežtai kontroliuojamas. Todėl šio ingrediento vertėtų vengti visų odos tipų savininkėms. 

Isopropyl Myristate, Isopropyl Palmitate. Cheminiai junginiai, itin populiarūs veido atspalvį koreguojančiose priemonėse: BB, CC kremuose. 

Tačiau trokštančioms bronzinės ir suvienodinto atspalvio odos, yra ir gera žinia. Porų nekemšanti alternatyva BB ir CC kremams – savaiminio įdegio vanduo veidui Face Tan Water. Jis suteikia odai gražų įdegį, jaunatvišką spindesį ir netgi sumažina poreikį naudoti maskuojančią pudrą. Face Tan Water pasižymi raminančiu, drėkinančiu ir matiškumą suteikiančiu poveikiu, o jo natūrali sudėtis yra visiškai nekomedogeniška ir tinkama net probleminei odai. 

Taigi, riebi, probleminė, aknės pažeista oda gali būti tinkamai prižiūrima, jeigu kosmetikos sudėtis jai draugiška, nekomedogeniška. TAIP gauna šie ingredientai: 

Salicilo rūgštis (Salicylic Acid). Organinės kilmės junginys, pašalinantis negyvas odos ląsteles. Prausiklis riebiai odai Daily Trouble Care Cleanser – su salicilo rūgštimi. Kruopščiam, nepriekaištingai švariam ir saugiam odos valymui. Papildomam odos drėkinimui MATH aktyvus serumas Anti-Acne SOS, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – salicilo rūgštis. 

Azelaino rūgštis (Azelaic Acid). Odą skaistinantis organinis junginys itin gelbsti riebios, probleminės odos priežiūroje. ACMED™ kremas su 20% azelaino rūgštimi – itin lengvos tekstūros, tinkamas veido ir viso kūno riebiems plotams prižiūrėti. 

Alfahidroksi (AHA) rūgštys (Glycolic Acid, Lactic Acid, Citric Acid). Natūraliai augaluose aptinkamos rūgštys yra nepamainomas ingredientas kovoje su problemine, riebia oda. Pagrindinė AHA rūgščių funkcija yra odos atnaujinimas ir naujų ląstelių gamybos paspartinimas. Keturios pagrindinės AHA rūgštys (glikolio, pieno, citrinų ir vyno) viename serumo – šveitiklio The Organic Pharmacy Four Acid Peel 5% buteliuke. 

Niacinamidas (Nicotinamide, Niacinamide, vit. B3). Aknės pažeistai odai itin vertinga tirpi vitamino B forma – niacinamidas. Tinkamumo aknei ir saugumo odai testus išlaikęs serumas Final Rescue Syrup Ampoule su niacinamidu akivaizdžiai sumažina odos riebalų išsiskyrimą, drėkina ir ramina sudirgtinas, aknės pažeistas vietas.  

Retinolis (Retinol, vit. A). Tai vitaminų A grupės vitaminas, skatinantis bazinių odos ląstelių dalijimąsi. 2,5% retinolio naktinis veido serumas Retinol Night Serum 2.5% ypatingas tuo, kad retinolis jame inkapsuliuotas lecitine, o jo savybė mažinti odos pigmentaciją ir šiurkštumą patvirtinta kliniškai. 

Pantenolis (Panthenol, vit. B5). Itin trokštamas ingredientas odos raminimui ir barjerinės funkcijos atstatymui. MATH serumas nuvargintai odai B5 Recovery – visų tipų, taip ir riebiai, probleminei, išsausėjusiai ir nuvargintai odai sukurtas serumas su pantenoliu ir hialurono rūgštimi. 

Aktyvuota anglis (Activated Charcoal). Tarsi magnetas nuo odos paviršiaus nešvarumus ištraukianti aktyvuota anglis idealiai tinkama mišriai, riebiai, užterštai odai. Valanti ir drėkinanti veido kaukė Charcoal su ąžuolo anglimi ir citrinos rūgštimi suteiks odai gaivos, švaros ir matiškumo. 

Molis, purvas (Kaolin, Clay, Mud). Šimtmečius kosmetikoje naudojamas ir populiariumo pozicijų neužleidžiantis molis pasižymi poras valančiomis, odą balansuojančiomis savybėmis. Valanti rožinio molio veido kaukė Purifying Pink Clay Detox Mask klinikiniu lygmeniu giliai valo ir subalansuoja odą, kartu atlieka švelnią odos eksfolijaciją ir padeda pašalinta negyvas odos ląsteles ir teršalus. 

Vidutiniškai kiekviena kasdien naudojame apie 12 skirtingų kosmetikos priemonių. Peržvelk, ar visos jos draugiškos tavo odai. Daugiau odos porų nekemšančių priemonių – čia. 

Add a comment

 (with http://)