Kaip teisingai naudoti hialurono rūgšties serumą?

Kaip teisingai naudoti hialurono rūgšties serumą?

4 minutės skaitymo

Eglė Gaulytė

Hialuronas? Ne, negirdėjau... 

Pasakė niekas niekada. Šį ingredientą pelnytai dievina tiek odos gydytojai, tiek kosmetologai, kosmetikos produktų gamintojai, tiek šių produktų naudotojai namuose. Tačiau norint suprasti, kaip teisingai išnaudoti šią puikią medžiagą, pravartu suprasti kas jis yra iš tiesų ir kaip ji veikia organizme.

Kas yra hialurono rūgštis?

Tai klampi, skaidri, tąsi medžiaga, kurią natūraliai gamina mūsų pačių organizmas. Pavyzdžiui – sąnarių, odos, akių drėgmei palaikyti, išsaugant vandenį ir sutepant nuolat apkrovą patiriančius jungiamuosius audinius. Su amžiumi sumažėja hialurono rūgšties (taip pat ir elastino bei kolageno) gamyba, todėl ją reikia atstatyti mechaniškai. Vieni populiariausių būdų tai padaryti – hialurono rūgšties injekcijos (medicinoje) arba paprasčiausias išorinis serumų naudojimas ant odos (kosmetologijoje).

Kaip užtikrinti maksimalią hialurono rūgšties skvarbą odoje?


Verta paminėti, kad žmogaus organizmas – tik vienas hialurono rūgšties šaltinis, kuris kosmetikos produktuose nėra naudojamas. Kremuose ar serumuose esantis hialuronas išgaunamas iš įvairiausių šaltinių (augalų, grybų ir pan.), apdorojamas specialiose laboratorijose, hidrolizuojamas ir paruošiamas topiniam (išoriniam) naudojimui. Galutinis šio proceso rezultatas – mažesnė molekulinė masė, padedanti medžiagai į odą prasiskverbti giliau. Be žmogaus mechaninio įsikišimo, hialurono molekulė būtų paprasčiausiai per didelė išoriniam naudojimui ir liktų pačiame paviršiuje. 

Kuo ypatingas The Organic Pharmacy hialurono serumas „Hyaluronic Acid 0.2%“?


Panagrinėję šio serumo sudėtį, pamatysime, kad jo sudėtyje yra net 95,8% ekologiškų ingredientų! O pati hialurono rūgštis čia yra natrio hialuronato pavidalu (angl. sodium hyaluronate). Tai reiškia, kad ji buvo hidrolizuota ir puikiai pritaikyta išoriniam naudojimui odoje. Serume esanti trijų svorių (mažos, vidutinės ir didelės) molekulinės masės hialurono rūgštis intensyviai padidina produkto skvarbą, odą drėkindama ir glotnindama ją visą dieną.

Skamba per gerai? Hialurono rūgštis turi ir minusų


Tiesa, labai lengvai išsprendžiamų. Taip, hialurono rūgštis yra vienas nuostabiausių drėkiklių todėl, kad viena jos molekulė gali išlaikyti apie tūkstantį kartų didesnį svorį nei ji pati. Bet hialurono rūgštis nėra „išmani“ – ji tarsi magnetas traukia drėgmę aplink save, neskirstant iš kur ta drėgmė atkeliauja. Neteisingai naudojant šios medžiagos prisotintą produktą, galime sukelti priešingą efektą – išsausinti savo odą. Nes hialurono molekulės nėra užprogramuotos netraukti drėgmės iš odos.

Kaip hialurono serumą naudoti teisingai?


Tam, kad neįvyktų aukščiau aprašytas scenarijus, hialurono serumą reikėtų tepti ant šiek tiek sudrėkintos odos. Ypač jeigu lauke – itin sausas oras arba namuose įjungtas šildymas / nuolat veikia kondicionierius. Nuprausę veidą prausikliu ir panaudoję veido toniką (ar dulksną), nelaukite, kol jis susigers – serumą tepkite iš karto. Taip hialurono rūgštis aplink save turės daugiau drėgmės ir jai nereikės jos ištraukti iš epidermio. Jei nenaudojate veido toniko, serumą galima tepti tiesiai ant nupraustos, bet nenusausintos odos. Antras svarbus žingsnis – po serumo panaudojimo, pravartu jį „užrakinti“ veide kremu. Reikalavimų jam nėra – tiks tai, ką naudojate kasdien.

Mes ilgai ir kruopščiai ieškojome geriausio įmanomo varianto ir - atradome pačios aukščiausios kokybės hialurono rūgšties serumą, kuris intensyviai drėkina bei glotnina odą, tačiau nei kiek neriebina ir neapsunkina.

Šimtai laimingų ir patenkintų klientų atsiliepimų patvirtina produkto kokybę. Įsigyk, tai kas patikrinta. Hialurono rūgšties serumą rasi paspaudus ---> ČIA

Add a comment

 (with http://)