10 žingsnių Korėjos vakaro odos priežiūros rutinoje

10 žingsnių Korėjos vakaro odos priežiūros rutinoje





4 minutės skaitymo

Gabija Valaitytė

Kiek laiko užtrunki vonios kambaryje prieš ruošimąsi miegoti? Tikrai manau, jog nepakankamai! Vakaro rutina negali baigtis makiažo nuvalymu ir dantų išsivalymu, vakare savo veido odai turime skirti ypatingą dėmesį ir atlikti visus žingsnius, kurie būtini norint turėti švarią, sveiką ir švytinčią odą! Pagalvok, ar esi sutikęs korėjietę moterį su problematiška ir nelygia veido oda? Ko gero, kad ne! Jų odos lygumas ir skaistumas visuomet kelia saldų pavydą ir visa tai yra dėl jų odos priežiūros, į kurią jie žiūri ITIN rimtai.

Pateikiame 10 žingsnių pagal Korėjos veido odos priežiūros rutiną, kurių turėtum laikytis kiekvieną vakarą:

1. Dvigubas odos valymas

Tikrai neužtenka nuvalyti makiažo šlapia servetėle, miceliniu vandeniu ar prausikliu ir keliauti miegoti, nes ant odos po tokio nuvalymo tikrai liks makiažo likučių. Visi likę nešvarumai susigers į odą, taip užkims poras ir atvers kelią bėrimams ir kitiems odos sutrikimams. Taigi, pirmas tavo žingsnis yra nuvalyti makiažą su tam skirta valymo priemone.

2. Nuvalyk dar kartą!

Pašalinus pirminį makiažo sluoksnį, nors ir oda atrodo švari, tačiau ji tikrai tokia nėra. Šiame žingsnyje turi dar kartą savo odą nuvalyti su tavo odai tinkamu prausikliu, jį atsirink pagal savo odos tipą ir pagal poreikį. 

3. Eksfolijavimas

Norint išlaikyti odą švarią ir lygią jos tekstūrą, reikia nepamiršti ją šveisti. Tai yra raktas į gerą odos išvaizdą! Odos šveitimas pašalina negyvas odos ląsteles, atkemša poras, suaktyvina kraujotaką, kovoja su akne ir bėrimais bei valo esančius užsikimšusius juodus inkštirus, kurie dažnai „puošia“ skruostų ir nosies sritį. Jokiu būdu tik nepadaugink šveitimo, nes tai sudirgins odą! Šveisti reikėtų 1-2 kartus savaitėje, tačiau taipogi reikėtų atsirinkti šveitiklio tipą, jog jis nebūtų per aštrus, jeigu turite jautrią veido odą.

4. Tonizavimas

Būtent šį punktą pamiršta kone kiekvienas, o jis yra vienas iš svarbiausių veiksmų! Tonikas pašalina esančius nešvarumų likučius jeigu jų dar liko, atstato odos pH, pašalina riebalų perteklių ir suteikia odai drėgmės, kurią prarado valymo metu. 

5. Giluminis drėkinimas

Vakare labai svarbu odai suteikti kuo daugiau drėgmės, tam pats geriausias pasirinkimas yra serumai, kurie yra stipriai koncentruoti ir pasiekia giliausius odos sluoksnius ir suteikia maksimalų drėkinimą.

6. Įtrauk ampulę į savo rutiną!

Tai yra pastiprinta serumo versija, kuri dar geriau įsiskverbia į giliausius odos sluoksnius, tačiau ampulės paskirtis yra praturtinti odą vitaminais, kurie suteiks skaistumo, elastingumo ir skatins kolageno gamybą. Tai papildomas žingsnelis norint odai suteikti pilnavertišką priežiūrą ir reikiamus vitaminus, kurių odai reikia taip pat, kaip visam mūsų organizmui. 

7. Veido masažas

Kol geriasi serumas ar ampulė į tavo odą, išnaudok šį laiką tinkamai! Pasidengus odą serumu atlik lengvą veido odos masažą, taip dar geriau priemonė įsigers į tavo odą, suaktyvinsi kraujotaką ir suteiksi odai stangrumo. Kam juk gali nepatikti masažas prieš miegą!

8. Veido kaukė

Naudok veido kaukę 1-3 kartus savaitėje pagal poreikį ir reikiamumą. Pasitelk vakaro rutinoje drėkinančią ar stangrinančią veido kaukę, kuri padarys itin didelį poveikį tavo rytui ir makiažo dengimuisi. Nepamiršk palepinti lūpas tam skirta lūpų kauke, ryte jos už tai tikrai padėkos ir priblokši visus nepriekaištingai atrodančiu lūpdažiu!

9. Dar kartą drėkinimas

Nors ir naudojai serumą, ampulę ir veido kaukę, tačiau neturėtum pamiršti sekančio žingsnio odos drėkinime – naktinio veido kremo. Gali naudoti savo įprastą drėkinantį kremą, gelį ar emulsiją, tačiau norint išgauti stangrios ir sveikai švytinčios odos efektą, rekomenduojame rinktis naktinį veido kremą. Naktiniai kremai atlieka gilų drėkinantį, maitinantį ir apsauginį poveikį. Dažnai šie kremai yra riebesnės konsistencijos tam, kad jie atliktų savo darbą per naktį ir iš lėto susigertų į odą. Naktinis kremas padaro itin akivaizdų poveikį atsibudus ryte, nes oda atrodo gaivi, minkšta, nuraminta ir sudrėkinta.

10. Nepamiršk paakių!

Paakiai yra viena iš pačių jautriausių mūsų veido zonų, dėl to nepamiršk, kad ir jiems reikia skirti dėmesio. Palepink juos gaivinančia paakių kaukę, kuri mažina paakių tamsumą, patinimus, raukšleles ir būtinai paskutiniame savo vakaro rutinos žingsnyje - švelniai padenk juos drėkinančiu paakių kremu ar gaiviu geliu. 

Add a comment

 (with http://)